Entrevista al presidente Vicent de la peña «Sentiment Groguet» Simat CF

 Entrevista al presidente Vicent de la peña «Sentiment Groguet» Simat CF

¿Desde cuándo estáis apoyando al equipo como peña?

La idea va sorgir la primera jornada de lliga, quan estàvem disputant a casa el partit contra el Manuel-Ènova. Va ser una idea esporàdica que van tindre, en concret, 5 persones de Simat que estaven mirant el partit. Estes persones van pensar que al nostre camp li faltava ambient futbolístic i un clima més alegre i càlid.

El propòsit era fer un grup de gent per recolzar el Simat, anar junts a vorer els partits, acompanyar als jugadors, fer sopars o dinars amb ells per a crear una relació més pròxima i familiar, fer un poc de soroll als camps, acompanyar a l’equip quan juguem fora de casa, etc. La intenció primordial era el comboi. En aquell moment era impensable per a nosaltres que al cap d’uns mesos eixa idea tingueren l’afluència i l’acceptació social que va tindre. Per això vull recordar-me d’aquelles 5 persones que van tindre aquella idea un diumenge al camp, ells són Revert, Pau, Rober, el Noi i el Tono.

¿Un gran número de integrantes?

Sí, la veritat que tenim un alt nombre de penyistes. Ara mateixa crec que superem ja els 80 integrants, amb una gran diversitat de gent. Hi ha tant homes com dones, pensem que quasi per igual, mentre que el penyista més jove té 8 anys i la més major en té 79.

Pense que açò és una senya d’identitat de la nostra penya: la convivència i cooperació de gent de tots els tipus, independentment del seu gènere, la seua edat o els seus pensaments. Hi ha quantitat de penyistes que abans que existirà la penya ni es coneixien.

¿También dispuestos tanto en casa como fuera a seguir a vuestro equipo?

Sí, els partits fora de casa sempre hi ha representació de la penya. Evidentment, els factors que no depenen de nosaltres com l’hora, el dia, la llunyania de cert poble o els compromisos personals, condicionen si a un camp hi ha més representació de la nostra penya o menys. Però sempre hi ha nombrosos penyistes que acompanyen a l’equip.

¿Lo más importante a resaltar en la peña que dirías que es?

Uf, ací em podria ampliar molt. Però anant al gra, pense que és, com ja t’he dit, la diversitat i la inclusió. També els valors que des d’un primer moment hem volgut aplicar, que han sigut de respecte, educació i tolerància. Des de la creació de la penya, vam redactar unes normes i treballem perquè les complisquen el màxim possible. I crec que, en línies generals, ho hem aconseguit, ja que, mentre ha jugat el Simat, a ningun camp hem tingut cap problema. Quan som tanta gent és complicat controlar a tots, però la idea i l’aspiració de la directiva és eixa.

¿Imagino que los jugadores y la peña unidos siempre?

Sí, i pense que això ha sigut una de les claus de l’èxit. El clima és molt proper i positiu entre jugadors i penyistes i des d’un primer moment hem treballat junts per un mateix objectiu. Aquest paper de col·laboració i familiaritat ha facilitat un gran projecte i una gran campanya que està fent el CF Simat.

¿Teneis algún patrocinador que colabore con vosotros?

Sí, el «Pub Junior» de Simat ens va fer unes camisetes per als penyistes quan la penya encara estava en un procés d’iniciació. també el «Bar Poliesportiu» ha col·laborat amb nosaltres durant tota aquesta temporada.

Així doncs, hem de destacar que molta gent del poble (mares/pares de xiquets que juguen al CF Simat, aficionats, etc) ha volgut col·laborar pagant la quota de 5€ per a ser penyista. Nosaltres vam fixar aquesta quota i qui vol formar part ha de dirigir-se a algun directiu de la penya i pagar-li , donem a canvi un carnet personalitzat com a penyista (amb el seu nom i cognoms, nombre de penyista, data, etc).

¿Imagino que también el club os apoyará?

Molt. La directiva ens ha donat la mà i ens ha facilitat molt les coses. Ens va regalar la nostra pancarta, ens ha concedit tot allò que hem demanat, han treballat al nostre costat tot l’any, etc. Açò també ha ajudat molt.

¿Como veis este final de liga si al final se soluciona todo lo del coronavirus y se pueden disputar los seis partidos que quedan?

Això és el que desitgem: que tot es solucione. Ja no pel tema futbolístic, sinó pel que fa la salut i com una pandèmia d’aquest calibre pot atemptar contra la gent del nostre territori.

Respecte a la lliga, pensem que si l’equip continua amb aquesta dinàmica, no tindrà problema per aconseguir els objectius. No obstant, hem de seguir amb tot el que ens ha caracteritzat aquesta temporada per poder arredonir-la: esforç, companyerisme, treball, implicació, sacrifici, i sobretot disfrutar sota la gespa.

Aprofitem també, ara que ha eixit el tema del coronavirus, per a fer un reconeixement a tots els sanitaris que estan deixant-se la pell perquè açò acabe el més prompte possible.

¿Os gustaría que se decidiese el ascenso en el último partido de liga en Simat contra el Senyera?

Sincerament voldríem que tot es decidira abans. És a dir, esperem ser equip de promoció abans de l’última jornada. Però sabem que el Senyera no ens posarà les coses fàcils, ja que té un gran equip i persegueix el mateix objectiu que nosaltres.

Li enviem des d’ací salutacions al Senyera, qui ens va acollir amb molta germanor i amabilitat al seu camp i que estan complint també una gran temporada.

¿Con respecto a el Benifairo queréis comentar también alguna cosa?

La temporada que han fet ha sigut espectacular. Pensa que haver aconseguit 23 victòries de 24 possibles és un fet molt difícil de vorer i que mereix admiració. Independentment de la tradicional rivalitat que existeix entre ambdós pobles, pensa que hi ha més rivalitat sana que perjudicial. Molts som amics i companys de treball o d’estudi.

Esperem que l’any que ve hi haja un derbi valldignenc a primera regional entre el CF Simat i l’UD Benifairó, ja que seria una festa per al futbol de la Valldigna.

¿Quieres añadir algo más?

Agrair la llavor que dus a terme, ja que som uns afortunats de què cobrisques el nostre grup de segona regional. Segueix així i moltes gràcies per interessar-se en la nostra penya. Salutacions!

Digiqole ad

Paseygol Admin

0 Reviews

Related post

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ESSpanish
es_ESSpanish